volendam

Posted on January 1, 2013
Filed Under Uncategorized | Leave a Comment

Vannacht samen met Ellen van jaar gewisseld in Volendam. Net als nieuwjaarsdag 2012 regende het als een bezetene. Vlak voor twaalf verlieten we mijn favoriete cafe Lennon’s (open eight days a week). Binnen hadden we ons opgelaten gevoeld, twee indringers op een besloten feest. Maar buiten op de dijk, met wind van zee en de paraplu binnenstebuiten, voelde ik me thuis in Volendam.

In het jaar tussen deze twee hoosbuien heb ik  de gemeenschap gevolgd. Beter gezegd: van de ene verbazing in de andere gerold. Over de kerk, de vis, de drank, de drugs, de dijk, de sport, de kunst, de genetica, muziek, de politiek, maar vooral: over de Volendammer. Als individu vaak aardig en zelfkritisch, als volk…

Maar laat ik niet vooruitlopen op het boek: Enclave Volendam, eind augustus 2013 in de boekhandel.

Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

  • Over deze site

    Dit is de website van schrijver/journalist Boudewijn Smid.

  • Admin